Meripelastusseura - Inkoon meripelastajat

Toiminta

SMPS Inkoon Meripelastajat ry on Suomen Meripelastusseuraan kuuluva, vapaaehtoinen yhdistys. Meitä johtaa Meripelastuslohkokeskus Helsingissä yhteistyössä Pelastuspalvelun, Merivartioston, Hätäkeskuksen ja Poliisin kanssa. Suoritamme sairaankuljetuksia, palonsammutuksia, etsintöjä, pelastamme/avustamme ihmisiä merihädässä, ja autamme tarvittaessa esim. hinauksissa. Alueenamme on Inkoon saaristo - Porkkala idässä ja Gästans saari lännessä. Aluetta laajennetaan tarvittaessa.

Pv Fagerö on Suomen Meripelastusseuran omistama alus, mutta käyttökulut (polttoaineet, öljyt, varustus, talvisäilytys jne.) on SMPS Inkoon Meripelastajien katettava. Toimimme kolmessa ryhmässä, joissa jokaisessa on kymmenkunta henkilöä. Kukin ryhmä päivystää vuorollaan viikon kerrallaan. Päivystysvuoro vaihdetaan aina maanantaisin klo 18.00. Päivystäessämme maalta tulevat hälytykset päivystävälle miehistölle puhelimitse sekä tekstiviestillä. Mereltä päivystäessä tulevat hälytykset päivystävälle päällikölle GSM:llä tai VIRVE:llä. Koko miehistö toimii täysin vapaaehtoisesti, eikä saa työstään mitään henkilökohtaista palkkaa.

Koulutus

Kaikki miehistön jäsenet ovat koulutettuja tehtäviinsä. Seuraamme Meripelastusseuran koulutusjärjestelmää, joka takaa miehistön osaamisen. Koulutusta järjestetään useinmiten omissa koulutustilaisuuksissa Inkoossa, mutta käymme myös Meripelastusseuran järjestämissä koulutuksissa. Lisäksi käytämme ulkopuolisia koulutuspalveluja.